ÇANAKKALE GELİBOLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Yetiştirme Kursunda Görev Alacak Kurs Merkezi Okul Müdürlerimiz ile Toplantı Gerçekleştirildi.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Yetiştirme Kursunda Görev Alacak Kurs Merkezi Okul Müdürlerimiz ile Toplantı Gerçekleştirildi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Atik EKİN, Ortaokul ve Ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerimizin bilgi eksikliklerini gidermek, yeteneklerini geliştirmek, derslerdeki başarılarını arttırmak ve sınavlara hazırlanmalarına destek olmak amacıyla 2015- 2016 eğitim öğretim yılında düzenlenecek olan yetştirme kursları ile ilgili çalışmaların yapıldığını ifade etti.

      Ortaokul ve Liselerimizde  öğrenim gören ve mezun olmuş tüm öğrencilerimize İlçemizdeki kurs merkezlerinde ve Halk Eğitim Merkezlerinde açılacak olan destekleyici ve hazırlayıcı kurslar verilecektir. Ortaokul ve imam hatip ortaokulu 5,6,7 ve 8. sınıfa devam eden öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarına devam eden ve mezun olan öğrencilerimizin kurslardan faydalanacağını belirtti.

       Öğrencilerimizin kurslardan ücretsiz faydalanacağını, öğrencilerden herhangi bir ücret alınmayacağını,kurslarda görev almak için müracaat eden öğretmenlerin başarılı,öğrenme ve öğretme yöntem ve tekniklerine hâkim, teknolojik araç-gereçleri eğitim ortamında kullanabilen öğretmenlerin öncelikli olacağına belirtti.Destekleme ve yetiştirme kurslarında bir dersten 10 öğrencinin müracaatıyla kurs açılacağını, sınıf mevcutlarının 10-20 öğrenci arasında olacağını, olağanüstü durumlarda talebin çok fazla olması söz konusu olduğunda sınıf mevcudunun maksimum 25 olacağını bildirdi.

       Öğretmenlerin haftada okulda girdiği dersler dâhil toplam 40 saate kadar ders verebileceklerini, kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin devamlarının zorunlu olduğunu ve her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/10 una devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydının silineceğini, bu nedenle devamsız öğrencilerin durumunun SMS yoluyla anında velilere duyurulacağını ifade etti.Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak açıklamalar çerçevesinde sınavların ve değerlendirmelerin yapılacağını belirtti.

 

toplantıtoplantıtoplantıtoplantıtoplantı

Hoca Hamza Mahallesi Tuğsavul Cadde. No50 - 286 566 1029

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.